Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanke žele s dvije pobjede u završnicu Kupa BiH

Preuzmite sliku

Iako su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH protiv Goražda ostvarile ubjedljivu pobjedu, rukometašice tuzlanskog Jedinstva na uzvratnu utakmicu, danas oko 13,30 sati, otputovat će kao da je riječ o prvoj utakmici.

Trener Elmir Grabčanović neće moći u potpunosti računati na povrijeđenu Neiru Midžić i kaže da će je poštedjeti većih napora.

– Idemo sa zalihom od 18 golova iz prvog susreta, ali nisam zadovoljan pristupom i igrom pojedinih igračica na toj utakmici. Goražde nije bez razloga među pet najboljih ekipa u Premijer ligi. U večerašnji susret ulazimo kao da je rezultat 0:0. Tražim maksimalan pristup i ozbiljnost i da potvrdimo plasman u završnicu Kupa BiH gdje su Grude već obezbijedile plasman, a očekujem još ekipe Mire i Izviđača – rekao je Grabčanović za Fenu.

Optimizma ne nedostaje ni prvom strijelcu tuzlanske ekipe Admiri Zvekić, koja kaže da prednost iz prve utakmice (34:16) omogućava da se igra rasterećeno.

– Već smo se navikle na pobjede mada ponekad loše odigramo. Naš prvi lijevi bek Neira Midžić povrijedila je skočni zglob, a s nama neće biti Jasmina Osmanović zbog okupljanja U-18 reprezentacije. Ali, bez obzira na sve, očekujem pobjedu i plasman u polufinale Kupa BiH – kazala je Zvekić za Fenu.

Umjesto u Goražde, jutros je u Grude na okupljanje juniorske reprezentacije BiH, krenula talentirana Jasmina Osmanović. U mislima će, kaže, biti sa suigračicama.

– Vjerujem u svoju ekipu i, naravno, očekujem novu pobjedu. Neće biti lako, jer je Goražde dobar tim, ali uz maksimalan angažman vjerujem u ispunjenje našeg cilja – navela je Jasmina Osmanović u izjavi za Fenu.

Utakmica Goražde – Jedinstvo igra se večeras od 20 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje