Nedjelja, 28. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener rukometaša Čelika napustio klub pred start prvenstva

Preuzmite sliku

Dobojski trener Miroljub Miki Filipović, s kojim je Rukometni klub Čelik prošle sezone osvojio naslov prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – grupa Sjever te nakon pet godina izborio povratak u Premijer ligu BiH, napustio je klupu zeničkog kluba neposredno pred start sezone.

Filipović o razlogu svog odlaska ističe kako je već duži period pokušavao da objasni predsjedniku Panetu Škrbiću i igračima šta ih čeka u ovom rangu, da će nastup u PLBiH iziskivati osiguranje znatno većih finansijskih sredstva…

– Nažalost, svi moji pokušaji da ubijedim predsjednika, a ponekad i igrače da nećemo moći ovako, da nas čekaju klubovi sa 25 i više igrača, da su budžeti tih klubova od 200 hiljada pa čak do 1.000.000 KM, da moramo profesionalizovati ekipu, da moramo sačuvati naš kadar, i što je možda i najbitnije, dovesti u klub još nekoliko ljudi koji ce pomoći, od svega toga samo se pojavio naš i moj veliki prijatelj i čovjek Kenan Merdanović – naglasio je Filipović.

Sve to, dodaje, nije bilo dovoljno da se organizuju na pravi i kvalitetan način za izazove koji ih čekaju te da mu je više bilo teško gledati kako dolaze autima na utakmice….

– Iskreno mislim da je to ludost i ne želim to više da podržavam. U Čelik sam došao iskreno i sa dobrim namjerama, ja drugačije ne znam. Imam svoj stav i nikada ne bi gurao i forsirao nešto što nije realno, tako nisam želio ni ovaj put. Čelik je moj klub bio, biće i ostat će. Nikada ga nisam zloupotrebljavao, davao sam svoj maksimum, ali nešto se mora promijeniti. Predsjednik Škrbić mnoge stvari gura sam i od svojih sredstava, ali tako ne može. Klub ne može živjeti od koverti jednog čovjeka – kazao je Filipović.

Nikada u životu, dodao je, nije gledao interest e da je samo “obični radnik rudar”, na što je ponosan.

– Ponosan sam na sve što smo uradili, bilo je teško, mnogo toga je bili protiv nas, održao sam obećanja kao i uvijek. Puno hvala igračima, bili su sjajni u momentima kada je trebalo, pokazali su da mogu. Neki su ih godinama osporavali, naravno, nekorektno, pokazali su da nije tako i svaka im čast – istakao je Filipović.

Svom pomoćniku Amaru Kobilici, dodao je, od srca želi da nastavi da radi te da smatra kako je on pravo rješenje za zeničku klub.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje