Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Trener RK Sloboda Siniša Markota o nacionalnom ključu u bh. rukometu: “Na redu je bošnjački klub, Sloboda će biti prvak”

Preuzmite sliku

Trener ‘Crveno-crnih’, Siniša Markota izrazio je nezadovoljstvo nakon finala Kupa, te poraza od ekipe Izviđača 32:25, i stanjem u rukometu.

Markota je za BHT dao izjavu u kojoj je spomenuo nacionalni ključ te povezanost sa osvajanjem titula. On je najavio da će Sloboda naredne godine biti prvak BiH.

“Čestitao bih Izviđaču na pobjedi. Znalo se prije mjesec dana, kada je bio javni natječaj, kada je Tuzla dala najbolju ponudu i kada su ljudi iz Saveza odlučili da bude u Ljubuškom, znalo se da će izviđač osvojiti. Očito je da u BiH sve ide po nekom nacionalnom ključu, čestitam Izviđaču na pobjedi, a ovom prilikom bih iskoristio da kažem javnosti rukometnoj u BiH da će se ključ nastaviti iduće godine, bio je Izviđač prvak, sada Borac, sada je vrijeme da bude neko od bošnjaka prvaka. Ne podcijenjujući ostale ekipe mislim da je Sloboda najbolja tu i da će osvojiti titulu prvaka”, izjavio je Siniša Markota.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,