Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Švedska bolja od BiH u prvom meču baraža za plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo

Preuzmite sliku

Rukometna reprezentacija Švedske rezultatom 27:19 pobijedila je selekciju Bosne i Hercegovine u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Meč se igrao u gradskoj dvorani u južnom švedskom gradu Vaxjo, a izabranici selektora Dragana Markovića imali su veliku podršku sa tribina na kojima je bilo nekoliko hiljada navijača bh. tima.

Prvih 15 minuta susreta igralo se gol za gol i zahvaljujući izvrsnoj partiji Nikole Prce i njegovih pet golova rezultat je u tim momentima glasio 6:6.

Međutim, četverostruki svjetski i evropski prvaci Šveđani tada serijom stižu do prednosti od četiri gola. Prvo poluvrijeme završeno je rezultatom 12:9.

Švedska je i od početka drugog poluvremena nastavila dominirati na terenu i povećavala prednost koja se u 47. minuti meča popela i na velikih 10 golova (24:14).

Konačni rezultat meča bio je 27:19.

Revanš je programu u srijedu u sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” – KSC Skednerija.

Bh. rukometaši su danas u prvom dijelu meča pokazali da se mogu nositi sa favoriziranim Šveđanima, ali i stizanje velikog rezultatskog zaostatka i ostvarenje plasmana na drugi mundijal zaredom, će im u srijedu trebati pravo sportsko čudo. (Foto: EPA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje