Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šest pripremnih utakmica rukometaša Slobode

Preuzmite sliku

Rukometaši Slobode do početka prvenstva u Prvoj federalnoj ligi – grupa Sjever, odigrat će šest pripremnih utakmica, saznaje Fena.

Trener Tuzlaka Mirza Bulić navodi za Fenu da su nastojali dogovoriti susrete s jakim rivalima kako bi se što bolje pripremili za nastavak prvenstva u kojem za cilj imaju osvajanje naslova prvaka.

– Prvu utakmicu odigrat ćemo 16. januara u Tuzli sa hrvatskim prvoligašem Spačvom iz Vinkovaca (18 sati), a tri dana poslije gosti smo ekipe Borca u Banjoj Luci (17.30) – rekao je Bulić.

Za 23. januar dogovorena je utakmica u Mejdanu s ekipom Vogošće (18 sati), a tri dana poslije ugostit će ekipu Osijeka (14 sati).

Posljednje dvije utakmice Sloboda će odigrati početkom februara s Drinom iz Zvornika, liderom Prve lige RS, ali termini još nisu dogovoreni.

– Pripreme za sada teku vrlo dobro. Napravili smo selekciju igrača koji će ostati u takmičarskom programu, sa dosta mladih, dok je nekim starijim igračima omogućeno da karijeru nastave u drugim ekipama – zaključio je Bulić.

Sa njegovog spiska “otpali” su Benjamin Hrustić, Redžo Kahrić i Danijel Sabljić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,