Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Selektor Doborac pred nedjeljni meč u Mejdanu: Favoriti su, ne bježimo od toga

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za mečeve protiv Portugala u okviru baraža za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj 2025. godine, prenosi Rukometni savez BiH.

Naš tim je sa treninzima počeo jučer, a tek večeras kasno će biti u kompletnom sastavu.

Pred ovo okupljanje došlo je do promjena u sastavu, pa su zbog povreda otpali Josip Perić i Luka Perić, te zbog privatnih obaveza Admir Ahmetašević, pozive su dobili srednji bek Izviđača Milan Vukšić, desno krilo Maglaja Amar Kendić i golman Vogošće Bekir Čordalija.

“Što se tiče atmosfere, igrači koji dolaze su zdravi i spremni. Fali nam još pet igrača, do ručka trebaju doći još trojica, te očekujemo još Marka Panića i Senjamina Burića, pa ćemo sutra biti kompletni. Malo je vremena što se tiče pripreme utakmice, naći ćemo način. Znamo s kim igramo i ne treba trošiti riječi o njima, ali imamo i mi svoje adute, imamo igrače koji mogu mnogo. Vjerujem da su igrači svjesni odgovornosti.

  • Kad uzmemo naše i njihove rezultate, oni su na papiru favoriti, ne bježimo od toga. Ponavljam da i mi imamo svoje adute. Iskreno se nadam da ćemo dati maksimum. Potrudit ćemo se da ne dozvolimo da nas ne dobiju laku. Imamo i mi želju da se što bolje predstavimo”, kazao je selektor Damir Doborac i dodao:

    “Nismo jedini u situaciji da nam fali vremena. Nama za odbranu ne treba mnogo i voljni momenat je odličan. Želim da momci jedni drugima pomognu, da jedni druge na ostavljaju na cjedilu i tu vidim našu prednost. Odbrana je ta koja donosi rezultate i pokušat ćemo u tom segmentu damo sve od sebe. Povoljan rezultat je da pobijedimo i tako ćemo se postaviti, ali ne zavisi od nas, zavisi nešto i od rivala. Ako pogledamo Ligu prvaka vidjeli ste da Kiel nadoknadi devet razlike. Teško je prognozirati šta je za nas povoljno i dobro. Bit ću zadovoljan i sretan ako svako od nas da svoj maksimum.”

  • Nakon selektora medijima se obratio i Benjamin Burić.

    “Promjene su se s pravom desilo i to je to. Imamo jako bitne utakmice, vidio sam na treningu nove momke, koji rade odlično i to mi se baš sviđa. Atmosfera je stvarno pozitivna, prezadovoljan sam s ovim što smo vidjeli.

    Dvije utakmice baraža su uvijek opasne po sve. Naša velika šansa je to što svi Portugal smatraju apsolutnim favoritom. Očekujem dvije tvrde utakmice. Imaju nekoliko svjetskih igrača, vrhunski rukometaši i morat ćemo se na njih pripremiti. Očekujem dvije jako teške utakmice.

  • Šok-terapija u sportu je kad nešto loše ide, kod nas još nije loše. Novi selektor, novi pozivi, došli su novi igrači, koji nude nešto novo. Nadam se da ćemo u tom pogledu da napredujemo. Moramo da vjerujemo u nas i pokušat ćemo mi stariji igrači i trener da kažemo mladim igračima da možemo proći Portugal. Zaslužujemo da igramo na SP”, kazao je Benjamin Burić.

    BiH Portugalu gostuje u četvrtak od 20.30 sati, a potom istog rivala dočekuje u nedjelju od 17 sati u Mejdanu. (Foto: Blicko Junior)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje