Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode sutra dočekuju ekipu Hercegovine iz Nevesinja: “Imamo problema, ima i zamora ali moramo biti jaki”

Preuzmite sliku

Rukometni klub „Sloboda“ sutra će odmjeriti snage s Rukometnim klubom „Hercegovina“ u okviru 24. kola rukometne Premijer lige BiH.

Utakmica se igra u Maloj dvorani Mejdana od 20 sati, a susret su najavili šef stručnog štaba RK Sloboda, Pero Milošević i rukometaš Crveno-crnih Mario Pavlak.

„Sutra uvečer u 20 sati utakmica protiv Hercegovine, jedne odlične ekipe, veoma nezgodne. Jučer smo gledali video, igrali su Kup utakmicu protiv Borca iz Banja Luke. Gledali smo još nekoliko, imaju nekoliko izvrsnih pojedinaca. Na golu su solidna krila u bekovskoj liniji, od Dragovića, Ražnatovića, ako se ne varam Ivanovića, ali siguran sam da im je najjače oružje sigurno ta saradnja sa pivotom, posebno Tomić i Karanović. Izvrsno se kreće Tomić, iskusan srednji bek koji zna da razigra, ne samo pivote, i bekove i ako želimo da postignemo dobar rezultat sutra sigurno je da ćemo dati sve od sebe da zaustavimo to njihovo najbolje oružje. Znači uz veliki respekt protivnika mi moramo da odigramo kvalitetno, jako. U odbrani pametno i strpljivo u napadu, da budemo dobri u tranziciji i samo tako možemo doći do pozitivnog rezultata“, rekao je Pero Milošević.

Nakon toga, šef stručnog štaba se osvrnuo i na problem s povredom u ekipi. Naime, pivot Haris Buljina zadobio je povredu zbog koje trener Milošević neće moći računati na njega u narednim utakmicama.

„Imamo personalnih problema. Ne trebamo da krijemo. Haris, naš pivot, jedan od boljih pivota u zemlji, u ligi je povrijeđen. Sutra sigurno neće igrati. Ne sutra, nego smo ga izgubili za duži vremenski period. Još od utakmice sa Vogošćom, doživio je jednu povredu leđa i hrabro je igrao ove utakmice. Nastavio je da igra, ali snimak je pokazao da se radi o takvoj povredi zbog koje ćemo morati da ga sačuvamo najmanje tri nedjelje. To je za nas problem jer ostajemo samo sa jednim pivotom, Božom Vujovićem. On će dobiti šansu i nadam se da će je iskoristiti jer Haris je jedan od boljih napadača u zemlji. Pozivamo publiku da budemo jaki, da budemo pravi. Dosta imamo i zamora. Igramo srijeda subota stalno ali moramo da prevaziđemo to da budemo jaki, dobri i da sutra zajednički sa dobrom odbranom, kažem ja potenciram odbranom, koja je preduslov da pobjedimo sutra jednog jakog i čvrstog protivnika“, zaključio je Milošević.

Prisutnima se potom obratio i Mario Pavlak.

„Trener je rekao sve za protivnika i za našu taktiku. Ja mogu reći za našu ekipu da dobro radimo, dobro treniramo, da ćemo dati sve od sebe u ovoj utakmici da pobijedimo. Želio bih pozvati publiku da dođu i uživaju u dobrom i atraktivnom rukometu“.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje