Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode u derbiju kola dočekuju Izviđač iz Ljubuškog

Preuzmite sliku

Rukometaši tuzlanske Slobode nakon plasmana u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u Premijer ligi BiH na svom parketu u subotu dočekuju Izviđač iz Ljubuškog.

– Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Jako cijenomo ekipu Izviđača, koji je višestruki i aktuelni prvak. Radi se o mladoj ekipi i svi koji prate rukomet znaju da je Izviđač rasadnik talenata. Jako cijenim i poštujem rad kolege Tonija Čoline, ali sutra očekujem da moji igrači daju ne 100 nego 150 odsto od sebe i učinit ćemo sve da upišemo nove bodovei prokrčimo put prema drugom mjestu na tabeli – kazao je danas na press – konferenciji trener RK Sloboda iz Tuzle Siniša Markota.

Prvotimac Mario Pavlak, kao i trener Markota, pozvali su tuzlanske ljubitelje rukometa da dođu u Mejdan i podrže ekipu u derbi utakmici.

– Izviđač je mlada ekipa, igraju brz rukomet i izuzetno su uigrani. Moramo zaustaviti polukontru i da igraju na našu postavljenu odbranu. Pripremamo se za njih, a atmosfera je odlična i ostavit ćemo srce na terenu za novu pobjedu – kazao je Pavlak.

Utakmica Sloboda – Izviđač bit će odigrana sutra sa početkom u 20.00 sati, uz direktan prijenos na BHT-u. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje