Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Slobode sutra u Mejdanu igraju posljednju domaću utakmicu jesenjeg dijela sezone

Preuzmite sliku

Rukometni klub “Sloboda“ u subotu igra posljednju domaćnu utakmicu jesenjeg dijela sezone.

U okviru četrnaestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, Crveno-crni dočekuju Rukometni klub Borac m:tel. Cijena ulaznice je 5 KM, a utakmica se igra u 16:30 sati u Maloj dvorani u Mejdanu.

Na sutrašnju utakmicu se najprije osvrnuo šef stručnog štaba RK Sloboda, Pero Milošević, koji ističe da ekipa mora funkcionisati i u odbrani i u napadu, te sve vrijeme biti na visokom nivou kako bi stigli do pobjede protiv jake ekipe Borca.

„Baš igrom slučaja smo pratili Borac mnogo utakmica jer uvijek smo gledali utakmice i kad su igrali sa Slogom, našim protivnicima u proteklom periodu, i sa Konjuhom. Jedna mlada, dobra, kvalitetna ekipa, historijski klub, klub sa tradicijom, respektujemo ih mnogo, ali kažem, igramo na našem terenu i sve ćemo dati da pobijedimo tu utakmicu. Moramo zbilja da funkcionišemo kao u pojedinim fazama jer još nismo na tom nivou da igramo 60 minuta dobro, ali najviše bih volio da igramo onu čvrstu, jaku odbranu i organizovan dobar napad kao naprimjer prvih 20 min protiv Sloge, skoro cijelu utakmicu prov Konjuha, prvih 20 min protiv Goražda, … U sljedećem periodu radimo na tome da ne dozvolimo da brzo padamo jer imamo nevjerovatne oscilacije u igri”.

Prisutnima se potom obratio i Njegoš Đukić.

„Ove sedmice stvarno smo veoma dobro trenirali i spremali se za Borac. Kao što je šef već rekao, pratili smo utakmice Borca, no i mimo toga ove sedmice smo se stvarno dobro spremali i zaista smo spremni da sutra, što mogu sa sigurnošću da kažem, damo maksimum, do posljednje minute. Ovo je posljednja utakmica kući u ovoj sezoni i vlada dobra atmosfera ove sedmice. Mislim da, ako ispoštujemo zadatke koje smo se dogovarali sa našim trenerom i između nas, sutra ne bi trebalo biti nekih većih problema, naravno uz naš maksimalni pristup”.

Još jednom napominjemo da se utakmica protiv ekipe RK Borac m:tel igra sutra, 10. decembra, u 16:30 sati u Maloj dvorani u Mejdanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,