Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši Kaknja uz Mozzart ka vrhu Premijer lige BiH

Preuzmite sliku

Premijerligaši dobili novog sponzora

U Rukometnom klubu Kakanj ljubav prema ovom sportu i tradiciju dobre igre među golovima gaje već 65 godina. Prvotimci se takmiče u najvišem državnom rangu, a imaju sve omladinske selekcije, pa za budućnost ne moraju da brinu. Njihovu predanost i borbu za vrhunske rezultate prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su postali njihov novi sponzor.

  • – Prijatno smo iznenađeni korektnošću i ekspeditivnošću kompanije Mozzart. Veoma brzo su nam uputili pozitivan odgovor, odnosno da žele postati sponzor našeg kluba i to je jedan od lijepih primjera kako bi mogli i drugi da podržavaju sport. Dugujemo samo zahvalnost Mozzartu s nadom da će se naša saradnja nastaviti i u narednom periodu – kaže Haris Veispahić, predsjednik upravnog odbora RK Kakanj.

  • Klub broji 67 članova- 16 prvotimaca i 51 omladinca u selekcijama – 2006. godište, 2008. te 2010. i mlađi. Za sve njih su obezbijedili uslove da se mogu takmičiti u svojim uzrasnim ligama za mlade u Federaciji BiH.

  • U najveće uspjehe kluba ubrajaju učešće u najjačem ligaškom takmičenju – rukometnoj Premijer ligi BiH i to već treći put. Na tom rangu se takmiče i sada, a želja im je da okončaju učešće sa što boljim rezultatima u proljetnom dijelu prvenstva.

  • Ovaj klub je iznjedrio veliki broj kvalitetnih rukometnih igrača koji zaslužuju da se njihova imena spominju i pamte. Posebno su im u sjećanju ostali Ertan Čaluk i Edin Goga. Tu su još i Kenan Duraković, Edin Velispahić, Nedžad Zaimović, Amar Amitović i brojni drugi…

  • U narednom, periodu žele da klub nastavi stabilno da funkcioniše, kao i da, kroz rad sa mladim talentima, osiguraju svijetlu budućnost RK Kakanj.

  • Za ovaj uspješni klub u Kaknju svi znaju i navijaju za njih. Zato i ne čudi činjenica da im podršku u radu pružaju Općina Kakanj, kao i Vlada Zeničko-dobojskog kantona, te lokalne firme. Sada je uz njih i regionalni lider u priređivanju igara na sreću uz kojeg i oni žele postati lideri- na tabeli.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,