Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaši BiH večeras u Mariboru protiv Slovenije otvaraju kvalifikacije za EP 2024.

Preuzmite sliku

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Mariboru od 20.00 sati protiv domaće selekcije Slovenije, te tri dana kasnije protiv Crne Gore u Sarajevu, otvara novi ciklus kavalifikacija za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj.

Novi selektor rukometaša BiH Irfan Smajlagić o predstojećim susretima kazao da “treba biti realan”,  jer je u posljednje dvije godine bilo dosta promjena u igračkom kadru.

– Nema više igrača koji su igrali značajnu ulogu. Na velikim takmičenjima se dosta toga treba posložiti i to se na kraju mjeri gdje si u odnosu na evropske ekipe. Posljednja dva prvenstva smo bili zadnji i predzadnji. Moja vizija je da ovisimo o sebi, kad odemo na veliko takmičenje da ne budemo topovska hrana. Igramo protiv ekipa Slovenije i Crne Gore. Trošiti riječi na Sloveniju koja ima vrhunske igrače je suludo. Imamo Crnu Goru, koja ima tendenciju za stalni napredak. I kad to realno sagledamo, ne bojimo se, ali moramo gledati od sebe, da damo sve od sebe, pa ćemo poslije sumirati šta smo napravili – kazao je Smajlagić.

U prvom susretu Sedme kvalikacione grupe Crna Gora je savladala Kosovo sa 29:20.

Nastup na završnom turniru EP-a, koji će se igrati od 10. do 28. januara 2024. u Njemačkoj izborit će po dvije najbolje reprezentacije iz osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje