Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Rukometaše Slobode sutra u Mejdanu očekuje jako bitna i teška utakmica

Preuzmite sliku

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, rukometaši Slobode dočekuju ekipu Krivaje iz Zavidovića.

Utakmica se igra sutra, 05. aprila, u Maloj dvorani u Mejdanu u 20 sati. U prvoj utakmici, Crveno-crni su poraženi sa 33:32 na gostovanju u Zavidovićima.

Susret su najavili šef stručnog štaba Pero Milošević i rukometaš Božo Vujović.

„Već dvije utakmice smo odigrali s Krivajom, jednu prvenstvenu i jednu Kup utakmicu, sasvim dobro se poznajemo. Volio bih da odigramo tu utakmicu kao prvenstvenu, a posebno u onom periodu kad smo briljirali i došli čak do sedam golova razlike. To je ona naša igra- kvalitetno i jako u odbrani, u napadu raznovrsna sa dosta taktičke discipline. Ja kao trener bih volio da uvijek tako igramo. Trudit ćemo se da sutra odigramo izuzetnu, kvalitetnu utakmicu i ponavljam, moramo da budemo još jači i bolji u odbrani i volio bih da odigramo kao u prvom poluvremenu u napadu protiv Hercegovine jer smo bili sasvim solidni i u šutu, u akcijama, to je jedan model kako bi sutra došli do veoma značajne pobjede”, rekao je Pero Milošević, te dodao:

„Najvažnije nam je da sutra pobijedimo prvo i da se plasiramo. Naravno, trebamo pobijediti sa dva gola razlike da bi se plasirali, a poslije ćemo vidjeti. Imamo još vremena do Final Four-a, dosta vremena da namjestimo formu, da se još bolje pripremimo. Prvo sutra pravimo taj iskorak da budemo zajedno, da budemo jaki, dobri, da odigramo kvalitetnu utakmicu i onda ćemo poslije razmišljati o Final Four-u”.

Riječ je potom dobio i naš pivot Božo Vujović.

„Kao što je šef rekao sutra nas očekuje jako bitna i jako teška utakmica koja je veoma značajna za nas. Neće biti lako, ali mislim ako budemo igrali timski i ako budemo ispunili sve zadatke koje ćemo se dogovoriti i koje smo se već dogovarali na prethodne dvije utakmice s njima, da ćemo doći do pozitivnog rezultata na kraju. Nadam se da će doći publika da nas podrži jer će nam biti vjetar u leđa budući da je utakmica bitna za Final Four Kupa”, zaključio je Vujović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje