Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Prekinuta serija od četiri poraza: Rukometašice Jedinstva u dramatičnom susretu pobijedile ekipu Mire

Preuzmite sliku

U susretu 7. kola Premijer lige BiH za rukometašice, u Tuzli je Jedinstvo pobijedilo ekipu Mire iz Prijedora rezultatom 31:30 (18:13).

Tuzlanke su odigrale najbolje prvo poluvrijeme ove sezone i riješile su ga u svoju korist rezultatom 18:13. Fenomenalno je na golu branila Ivana Rajković, dok je Teodora Savić “flasterom“ skoro onemogućila prvog strijelca lige Azru Bašanović, dopustivši joj u ovom dijelu samo jedan pogodak.

Borbene Tuzlanke, s “kratkom klupom“, posustale su u nastavku utakmice. Gošće su u 35. minuti izjednačile rezultat na 21:21. Potom su igračice trenera Elmira Grabčanovića ponovo povele s tri gola prednosti (23:20), a 40. minute (23:22) do kraja igralo se gol za gol.

U domaćem timu raspucala se Admira Zvekić, a u ekipi Mire Azra Bašanović. U dramatičnom finišu Jedinstvo je uspjelo slaviti s golom prednosti, prekinuvši seriju od četiri poraza.

U domaćem timu Admira Zvekić je postigla 12 golova, Teodora Savić 6, a Matea Šumelj 5.

U redovima gošći najefikasnija je bila Dragana Mutić sa 7, dok je Azra Bašanović postigla 5, što je osjetno ispod njenog prosjeka na utakmicama u Premijer ligi BiH.

Za najbolju domaću igračicu proglašena je golmanica Ivana Rajković, a u redovima Mire Bogdana Sekulić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,