Poruka iz RK Sloboda: Ne mislimo na baraž, ali ako ga bude nikoga se ne plašimo
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon osvajanja naslova prvaka Prve federalne lige - grupa Sjever, rukometaši tuzlanske Slobode proslavili su ulazak u Premijer ligu BiH, a zatim je dio ekipe dobio zasluženi odmor.

Stručni štab nastavio je s treninzima juniora, koji se pripremaju za državno prvenstvo u Brčkom i koji će činiti okosnicu druge ekipe Slobode.

- Iskusni igrači, njih 8-9, dobili su odmor, dok treninzi traju za igrače 2000. do 2004. godišta, koji su budućnost našeg kluba i koje namjeravamo uključiti u takmičenje u - kažPrvoj federalnoj ligi - kaže e za Fenu trener Slobode Mirza Bulić.

Odmah po završetku prvenstva, Sloboda je dovela još dva kvalitetna igrača, Sedžada Abdurahmanovića (25) koji dolazi iz Sloge (G. Vakuf), te juniorskog reprezentativca Haruna Djanu (19), doskora igrača Goražda.

U ovom trenutku još se ne zna kako će izgledati profil Premijer lige BiH, o čemu će 24. juna biti riječi na sjednici Skupštine Rukometnog saveza BiH. Među ostalim, na dnevnom redu je i tačka vezana za realizaciju jednog od ranijih zaključaka Upravnog odbora o načinu popune Premijer lige BiH.

- Spominje se zaključak prema kojem će se Premijer liga popuniti sa po jednim muškim timom iz Federacije i Republike Srpske, ali postoji i odluka skupštine entitetskih saveza prema kojoj će u Premijer ligu BiH ići prvaci grupa Sjever i Jug Prve federalne lige. U našem rukometu nikad se nešto ne može uzeti kao definitivno i sve je moguće, ali ne može se sistem takmičenja mijenjati u tekućoj godini. No, ako budemo morali igrati baraž za prvaka Federacije, ne plašimo se, jer je bar pet prvih ekipa iz grupe Sjever kvalitetnije od prvaka grupe Jug - kaže za Fenu potpredsjednik Slobode Damir Bećirović.

U Slobodi, ipak, vjeruju da neće biti baraža, te da će u narednoj sezoni u najvišem rangu bh. rukometa igrati i bugojanska Iskra, kao prvak grupe Jug.

- Ne možemo cijelo ljeto ekipu držati na okupu i mi smo glavne igrače 1. juna pustili na odmor. Na baraž za prvaka Federacije i ne mislimo. Pripreme smo zakazali za 29. juli i vjerujem da imamo vrlo respektabilnu ekipu koja će u Premijer ligi BiH igrati značajnu ulogu - zaključio je trener Bulić. (Fena)