Ponedjeljak, 29. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mikić pred uzvrat u Ankari: Pristup mora biti kao da smo smo izgubili devet razlike

Preuzmite sliku

Rukometaše Slobode u nedjelju očekuje uzvratna utakmica u Ankari protiv ekipe Spor Toto.

Susret se igra u 14 sati po našem vremenu, a prijenos je osiguran na TV kanalu MyTV.

“Olakšavajuća okolnost je što smo imali pripremljene njihove prethodne tri utakmice i tek danas smo malo analizirali ovu utakmicu koju smo igrali protiv njih u subotu jer smo bili zaokupljeni domaćom ligom i jučerašnjom utakmicom protiv Leotara. Otprilike očekujemo manje- više taktički sličnu utakmicu sa mnogo agresivnijim protivnikom s obzirom na to da igraju na domaćem terenu sa možda nekim promjenama kada je u pitanju napad. Pokušat ćemo iskoristiti ova dva do tri dana što bolje da se spremimo, da anticipiramo sve te njihove neke taktičke zamisli, da se spremimo na sve moguće varijante. Prije svega trebamo pozitivno razmišljati o toj utakmici, imamo određenu zalihu, međutim ne smijemo se opustiti nijedne sekunde, moramo biti spremni na borbu tokom svih 60 minuta. Ne trebamo razmišljati previše o stečenoj prednosti iz prvog duela nego igrati, kao što sam rekao, kao da smo izgubili devet razlike, ali u principu radi se o tom nekom motivacionom faktoru, to jest pristupu utakmici”, rekao je šef Stručnog štaba RK Sloboda, Mirko Mikić.

Predstojeći susret komentarisao je i pivot crveno- crnih, Haris Buljina.

“Mi smo se praktički tek počeli pripremati pošto smo imali ovu prvenstvenu utakmicu s Leotarom u srijedu. Mi idemo utakmicu po utakmicu, nadam se da ćemo nastaviti u ritmu u kojem smo utakmicu protiv ekipe Spor Toto završili u Tuzli. Nadam se našoj pobjedi i prije svega prolasku u sljedeći krug takmičenja”, rekao je Buljina.

Rukometaši Slobode u nedjelju će imati priliku kvalifikovati se u osminu finala Evropskog kupa po prvi puta u historiji kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,