Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Labudice u sjajnom meču savladale Ilidžu na otvaranju sezone (FOTO)

Preuzmite sliku

Rukometašice Ilidže i Jedinstva odigrale su sjajan meč na otvaranju ženske rukometne Premijer lige BiH. Uspješnije su bile gostujuće rukometašice i slavile pobjedu rezultatom 29:28 (13:15).

Sjajno prvo poluvrijeme odigrale su Ilidžanke i Tuzlanke. Obje ekipe su ušle dosta motivisano u susret, a gošće su na stratu imale prednost od dva pogotka (3:1), da bi u desetoj minuti rezultat bio poravnat 4:4. Neriješeno je bilo i deset minuta kasnije kada je na semaforu stajalo 8:8. Tri minute prije kraja prvog dijela, domaće rukometašice dolaze do dva pogotka prednosti (13:11), a tu prednost su održali i do poluvremena i na pauzu odlaze pri rezultatu 15:13 u svoju korist.

Na prvi gol u drugom dijelu čekali smo punih pet minuta, a do pogotka dolaze gošće, koje su u 41. minuti stigle do rezultatskog preokreta i uspijevaju da povedu rezultatom 19:18. U posljednjih deset minuta Tuzlanke ulaze sa tri pogotka prednosti (24:21). Potom je nastupio period dobre igre domaćih rukometašica, pa se u posljednjih pet minuta ušlo pri rezultatu 26:26. Nekoliko nesmotrenosti u fazi napada koštalo ih je grešaka, koje su gošće iskusno iskoristile i ponovo stigle do dva pogotka prednosti, 28:26.

Imale su domaće rukometašice priliku da dođu do remija u ovom susretu, ali je šut Pavlovićeve u posljednjim sekundama susreta odbranila golmanica gošći Rajković, pa su popularne Labudice uspjele u infarkt završnici slaviti pobjedu rezultatom 29:28. (Sport1.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,