Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četvrti uzastopni Final Four Kupa za tuzlanske rukometaše: Pokušat ćemo donijeti trofej u Tuzlu

Preuzmite sliku

Popularno

Rukometni klub “Sloboda” u subotu, 27. maja, igra polufinalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine.

Slobodin protivnik je Rukometni klub “Vogošća”, a utakmica je na rasporedu od 15 sati u sportskoj dvorani Amel Bečković.

Susret su najavili šef stručnog štaba Crveno-crnih, Pero Milošević i golman Zdravko Čajić.

“Igramo protiv veoma jakog i dobrog protivnika, koji organizuje završnicu Kupa i ima velike ambicije. Što se tiče zdravstvenog biltena, imamo problema. Haris Buljina, naš pivot, povrijeđen je protiv Maglaja. Ima problema s meniskusom i sigurno neće biti u ekipi, naš kapiten Emir Suhonjić također, oni su dva veoma važna šarafa u našoj igri. Zatim, golman Berzad Demirović je bio povrijeđen, odnosno odsutan sa treninga. Zadnjih desetak dana imao je problem s anginom, vidjet ćemo da li će i u kojem stanju on biti spreman za tu utakmicu. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe i u bilo kojem sastavu da budemo igrali, učiniti sve da pobijedimo jednog izuzetno kvalitetnog rivala koji igra pred svojom publikom”, istakao je Milošević.

“Nama četvrti, uzastopni Final Four Kupa Bosne i Hercegovine i možda najbitnija utakmica u ovoj polusezoni. Utakmica sa domaćinom Vogošćom, jednom odličnom ekipom punom sjajnih igrača, ali i mi se tu nešto pitamo. Dat ćemo sve od sebe na terenu i vjerujem da će svaki igrač dati zadnji atom snage da ostavi što bolji utisak i da probamo da izborimo i to četvrto uzastopno finale”, rekao je Zdravko Čajić, te se i on osvrnuo na probleme sa povredama u ekipi i odsustvo bitnih igrača.

“Ipak, pored svih nedaća ne idemo sa bijelom zastavom u Vogošću nego idemo da pokažemo da smo kvalitetna ekipa i da možemo pružiti sjajnu partiju i probati da Tuzli donesemo trofej, iako smo svi svjesni da neće biti lako”, zaključio je Čajić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje