Završena prva faza Programa obuke neplivača
Foto: Tuzlanski.ba

Sportski savez Općine Tuzle organizovao je besplatnu obuku neplivača namjenjenu djeci koja pohađaju pete i šeste razrede osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja općine Tuzla.

obuka plivanjePrva faza Programa obuke neplivača realizirala se od 03. novembra do 27. decembra ove godine na bazenu hotela Tuzla.

Na svečanom ceremonijalu dodijele priznanja prisutne su pozdravili Predsjednik Skupštine Sportskog saveza Općine Tuzle Nedim Muharemagić, sekretar Saveza Hajrudin Ćilimković i pedagog osnovne škole Gornja Tuzla Isak Hadžimehmedović.

Ovim projektom obuhvaćeno je 155 djevojčica i dječaka, tako da je svako dijete prošlo kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati.

Vrijednost ovog projekta, je što omogućuje svakom djetetu, a posebno djeci slabijeg socijalnog statusa, da nauče osnove plivanja, da se oslobode straha od vode, te pripreme za obuku sportskih tehnika plivanja, kao motoričke aktivnosti, nužno potrebne svakom čovjeku.

Nakon što su novopečeni plivači pokazali šta su naučili tokom ovog projekta uručeni su i cetrifikati za sve učesnike programa iz 11 osnovnih škola sa područja Općine Tuzla.

Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Općini Tuzla, sponzorima „Raiffeisen BANK" d.d BiH, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i NLB Banci Tuzla, koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Sportski savez Općine Tuzla