Preko 30 najboljih EA FC24 igrača iz regiona i Evrope nadmetalo se za zlatnu medalju i vrijednu novčanu nagradu.

Bosna i Hercegovina nosi titulu šampiona prvog Nations Cup-a
Foto: E-Adriatic League | Pobjednička ekipa

Takmičare je na svečanom otvaranju i tokom oba dana podržao veliki broj delegata, predstavnika esporta na međunarodnom nivou, predstavnika medija, kao i mladih koji pokazuju interesovanje za esport. 

Nakon žestokih borbi, finalni obračun odigrao se između timova Srbije i Bosne i Hercegovine. U meču prepunom taktičkih poteza i majstorstva na virtualnom terenu, tim Bosne i Hercegovine je dominirao i zasluženo odnio pobjedu rezultatom 3:1. Srbija je takmičenje završila kao drugoplasirani tim, dok je Moldavija, nakon napetog duela sa Luksemburgom, osvojila bronzanu medalju.

Ovaj esport turnir, organizovan od strane E-Adriatic League uz podršku Evropske esport federacije, ne samo da je okupio najbolje timove iz zemalja poput Portugala, Gruzije, Turske, Moldavije, Bosne i Hercegovine i Srbije, već je postavio nove standarde u promociji esporta u regionu. Nations Cup By EAL dokazao je da esport ima moć da okupi talentovane takmičare, inspiriše mlade, i kreira platformu za zdravo sportsko nadmetanje i fer plej.

Čestitamo pobjedničkoj ekipi iz Bosne i Hercegovine na odličnoj igri, fokusu i osvajanju prvog pehara Nations Cupa! Očekujemo još mnogo ovakvih turnira u budućnosti, jer esport u regionu tek počinje da piše svoju historiju.