Foto: Tuzlanski.ba

Radničko sportsko društvo Sloboda iz Tuzle obilježilo je sinoć 104. godišnjicu osnivanja.

Predsjednik RSD Sloboda Aid Berbić je čestitao svim članicama društva godišnjicu i zaželio mnogo uspjeha i dobrih rezultata u narednoj godini.

- Svaki Tuzlak, svaki član Slobode, svaki simpatizer treba da se osjeća ponosno na činjenicu da naše društvo traje i postoji 104 godine. Generacije koje dolaze iza nas imat će na šta da se ugledaju i da budu bolji od nas. Imamo 13 kolektiva i tamburaški orkestar koji su u 2023. godini bilježili dobre rezultate i ponosni smo na naše sportiskinje i sportiste - kazao je Berbić.

RSD Sloboda najvišu podršku ima od Grada Tuzla, a gradonačelnik Zijad Lugavić izjavio je da su iza sportista i sportiskinja 104 godine rada, treninga, utakmica, borbi...

- Vi ste napravili čudo za ovih 104 godine. Hvala vam na svemu što raditi, što radite sa mladima i što imamo ovakvo sportsko društvo. Bili smo i bit ćemo uz RSD Sloboda. Rezultati će uz rad doći uvijek - rekao je Lugavić.

Među najuspješnijim kolektivima RSD Sloboda u 2023. godini istakao se RK Sloboda čiji su rukometaši izborili plasman u osminu finala EHF European kupa.