Najbolja bh. sportistkinja Lana Pudar danas nije bila u mogućnosti prisustvovati konferenciji za medije olimpijskog tima Bosne i Hercegovine, ali je našla način da se obrati javnosti.

Pudar iz Turske: Dat ću sve od sebe da  svoju zemlju predstavim najbolje i obradujem ljude u BiH
Foto: Instagram screenshot

Lana Pudar se trenutno nalazi na završnim pripremama u Antaliji, odakle je pozdravila sve Bosance i Hercegovce i zahvalila im se na podršci.

"Želim da kažem da mi je zaista žao što nisam mogla danas prisustvovati konferenciji za medije. Nalazim se u Antaliji kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na Olimpijskim igrama. Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici da se nađem na istom mjestu zajedno s najboljim sportistima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama", rekla je Lana Pudar putem videozapisa koji je objavio Olimpijski komitet BiH.

"Hvala Olimpijskom komitetu na kontinuiranoj podršci te mojim sponzorima koji mi pomažu da se pripremim na najbolji način, kao i svim ljudima koji me podržavaju. Zaista ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim na najbolji način te da s cijelim timom obradujemo BiH i ljude koji nas podržavaju. Veliki pozdrav iz Antalije", dodala je Pudar.

Podsjećamo, Olimpijske igre počinju 26. jula u Parizu, a osim Lane, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić u džudou, Mesud Pezer u bacanju kugle, te Jovan Lekić u plivanju.