Foto: Tuzlanski.ba

Rukometni derbi između ORK Tuzla i RK Sloboda Solana pripao crveno-crnim rukometašima

rk-sloboda-tuzla

Iako su u ORK Tuzla najavili neizvjesnu utakmicu sa gradskim rivalom to se nije dogodilo. U prepunoj maloj dvorani Mejdana rukometaši Sloboda Solane slavili su ubjedljivu pobjedu rezultatom 22:32.

rksloboda-tuzla

Od početka utakmice solari su imali prednost koju nisu ispuštali do kraja, nakon prvog poluvremena rezultat je glasio 10:15. U nastavku utakmice "domaćin" u nekoliko navrata uspijevao smanjiti rezultat na dva gola razlike ali su rukometaši Slobode brzo vračali prednost koja je se do kraja povećavala.

Najefikasniji igrači na utakmici sa po 8 golova bili su Harun Đulić i i Bakir Jahić, Šahdanović je postigao 4 gola dok se Smajlović tri puta upisao u strijelce. Golman Sloboda Solane Almin Bojić bio je najbolji pojedinac svoje ekipe sa čak 19 odbrana. Bolji od ostalih u ORK Tuzla bio je Edin Mujić sa 7 golova.

Ovom pobjedom Sloboda Solana je ostala u utrci sa Maglajem za ulazak u Premijer ligu. Rukometaši Maglaja na svom parketu porazili su ekipu Banovića. Na tabeli vodi Maglaj sa 36 bodova koliko ima i Sloboda Solana na drugoj poziciji.

Tuzlanski.ba