Dejan iz Lipnice na poker turniru u Australiji osvojio 174.000 KM (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Poslije pet dana poker akcije u Pertu, u Zapadnoj Australiji, objavljeno je ime pobjednika treće stanice Sezone 5 "Australia New Zealand Poker Toura".

dejan pokerIstorija je zapisala ime Dejana Divkovića, iz Bosne i Hercegovine kao pobjednika 2013 "ANZPT Perth Main Eventa" osvojio titulu i 114.000 australijskih dolara, koji mu pripadaju kao nagrada za prvo mjesto. Ovo je više nego sjajan uspjeh mladog igrača iz Lipnice kod Tuzle, koji priznaje da mu je ovo prvi turnir uživo:

"Bilo mi je posebno kada sam pobijedio Džejmsa, jer s njim igram dosta često preko interneta, tako da to mogu da navedem kao svoj veliki uspjeh", rekao je mladi Divković, koji je australijskim novinarima još rekao da ne osjeća ništa posebno, jer se još nije sleglo, pišu Nezavisne.

Ipak, naveo je da je ovo njegov ubjedljivo najveći lični uspjeh, s obzirom na to da se radi o prvom turniru,

"Iako je bilo teško, ovo je, ipak, moj najveći dosadašnji uspjeh jer mi je ovo prvi turnir uživo i nadam se da će moji prijatelji biti srećni", rekao je Divković.

On je takođe iskoristio priliku da u intervjuu australijskoj TV stanici uputi pozdrave svojoj rodbini u Bosni i Hercegovini na maternjem jeziku:

"Želim da pozdravim prijatelje iz Doknja, kao i roditelje i sestru iz Lipnice, u kojoj živim", rekao je mladi Divković, a pritom nije zaboravio ni svoju djevojku Pamelu.

Sljedeća stanica "Australia New Zealand Poker Toura" je u Sidneju, gdje će Divković takođe nastupiti.

Tuzlanski.ba