Foto: Tuzlanski.ba

Asocijacija poker igrača Bosne i Hercegovina – APIBIH osnovana je, sa ciljem promovisanja pokera kao misaonog sporta bez ikakve diskriminacije prema rasi, polu, vjeri ili nesposobnosti.

bh tim

Cilj APIBIH je da se ojačaju prisutni elementi vještine, talenta i odlučnosti za uspjeh u pokeru kao misaonoj sportskoj igri.

APIBIH podstiče, pomaže i daje podršku igračima i poker udruženjima širom zemlje u cilju poboljšanja statusa pokera i usmjeravanjem ka kategoriji misaonog sporta.

Cilj APIBIH je profesionalizacija i organizacija poker turnira širom zemlje i uspostavljanje određenih standarda koji će se primjenjivati kao model za organizaciju poker takmičenja.

APIBIH održava odnose sa medijima i dobrotvornim organizacijama, pruža informacije za sve članove i zastupa interese poker zajednice u BiH. APIBIH za ostvarivanje svojih ciljeva nastoji da obezbijedi članstva u Međunarodnim organizacijama koje rade na razvoju i jačanju svjetske poker zajednice.

APIBIH kao punopravni član Međunarodne Poker Federacije ( International Federation of Poker – IFP ) sa pravom glasa i mjestom u kongresu IFP-a predstavlja najveći autoritet za takmičarski poker u Bosni i Hercegovini.

bh poker

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKI APIBIH POKER TIM 2013

Pratite detaljno uputstvo koje će vam pomoći da učestvujete u besplatnim kvalifikacijama za EVROPSKI POKER TIM APIBIH

1. Besplatno se registrujte u Asocijaciju poker igrača BiH

http://www.apibih.com/wp-login.php?action=register

2. Besplatno se registrujte na Atospoker stranici ,na kojoj će se igrati turniri za

EVROPSKI POKER TIM APIBIH

https://www.atospoker.com/sr/registracija

3. Unesite svoj nickname ( nadimak ) koji ste odabrali na Atospoker

stranici u predviđeno polje na svom profilu igrača na stranici Apibih

http://www.apibih.com/clanovi/igraci/

4. Preuzmite besplatan softver i instalirajte ga na vaš računar

( atospoker.exe)

http://www.atospoker.com/bs/preuzmi/download/

5. Pokrenite program i upišite svoj username i password koji ste

izabrali prilikom registracije na atospoker.com

6. U lobiju softvera izaberite Turniri i pronađite turnir

"EVROPSKI POKER TIM APIBIH" koji se igra svaki dan u 20h.

7. Prijavite se na turnir, prijave počinju 1 sat prije početka turnira.

Igrači koji su već registrovani na APIBIH i ATOSPOKER stranici

se samo trebaju prijaviti na turnir.

U takmičenju EVROPSKI POKER TIM APIBIH pravo učestvovanja imaju

svi članovi APIBIH.

O sistemu takmičenja i nagradama sve možete saznati na web stranicama :

http://www.apibih.com/takmicenja/kvalifikacije-za-evropski-bh-poker-tim-2013/

ili

http://www.atospoker.com/sr/poker/promocije/

bh poker1BH Poker Tim je u Decembru 2012-te u Beču izborio učešće na Evropskom Kupu Nacija 2013 , koji se igra u Martu 2013- te u Londonu.

Tim koji će predstavljati BiH u Londonu na ENC 2013 turniru biće izabran od igrača iz postojećeg tima i novih igrača koji će se za svoje mjesto u timu boriti kroz kvalifikacione turnire i proces priprema.

Ono što je prva velika novost ovih kvalifikacija je da ćemo u timu za London sigurno imati jednu ženu, jer IFP (Međunarodna Poker Federacija) tako nalaže svojim pravilima.

Kvalifikacije za Evropski Poker Tim počinju 14.Januara 2013. Kvalifikacije traju do 24.Februara 2013. tj. tačno 6 nedelja.

Kvalifikacioni turniri igraće se svaki dan od 20:00h na stranici našeg sponzora Atospoker.com pod nazivom EVROPSKI POKER TIM APIBIH

Svake nedelje po jedan igrač koji je tokom 7 dana prikupio najviše bodova na kvalifikacionim turnirima priključiće se BH POKER TIM-u.

Nakon 6 nedelja pripremama tima će se priključiti 6 novih članova te na kraju još dva najbolje rangirana ženska člana sa UKUPNE RANG LISTE.

Osam članova postojećeg tima , te 8 novih članova pripremaće se zajedno od 25.Februara , te ćemo u skladu sa ukupnim dosadašnjim rezultatima igrača i rezultatima sa priprema izabrati idealni tim od 6 članova koji putuju u London.

Kvalifikacije traju 6 sedmica, besplatne su, i dostupne svim punoljetnim državljanima BiH koji su članovi Asocijacije poker igrača BiH – APIBIH.

Ukoliko još uvijek niste član APIBIH pratite link za detaljno uputstvo kako besplatno postati naš član i učestvovati na našim takmičenjima.

Tuzlanski.ba