Foto: Tuzlanski.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Lisabonu pretrpjela poraz od selekcije Portugala koji je slavio rezultatom 3:0.

Počelo jemirno sa početničkim ispitivanjem snaga. Timovi su igrali dosta oprezno, a naš tim je sjajnom igrom neutralisao napade Portugalaca.

U 22. minuti  prvo uzbuđenje, Barišić je fenomenalno centrirao, a golman Portugala je krajnjim naporom odbranio.

U 25. minuti opasan napad Portugala preko Bernarda Silve, ali odlično je intervenisao Ahmedhodžić, da bi Pjanić u nastavku akcije izblokirao pokušaj domaćih.

U 29. minuti fantastična akcija Zmajeva, Cimirot je asistirao Džeki, a kapiten BiH iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Portugal je poveo golom koji je postigao Bernardo Silva u 44. minuti na asistenciju Fernandesa. Rezutatom 1:0 okončano je prvo poluvrijeme.

Izabranici Faruka Hadžibegića su u nekoliko navrata pokušali izjednačiti rezultat ali sve nade su nestale u 77. minuti kada je Bruno Fernandes postigao drugi gol za domaće.

U 88. minuti Portugal je mogao povisiti rezultat na 3:0 ali je Šehić maestralno intervenisao.

U 89. minut debitant u bh. timu Hamulić je sjajno šutirao ali golman Portugala brani udarac.

U sudijskoj nadoknad Bruno Fernandes zaključuje svoju sjajnu partiju trećim golom za svoj tim što je bio i konačan rezultat susreta.

U drugom susretu naše skupine Slovačka je slavila na Islandu rezultatom 2:1. (Tuzlanski.ba)

Standings provided by Sofascore