Foto: Tuzlanski.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom se oprostila od Svjetskog prvenstva u Brazilu. Igrači Safeta Sušića u trećoj utakmici grupe "F" savladali su selekciju Irana rezultatom 3:1.

Zmajevi su do prednosti od 1:0 došli nakon solo akcije Edina Džeke kojoj je prethodila asistencija Pjanića u 23 minuti susreta.

Naš tim je nastavio sa dobrom igrom i u nastavku utakmice, što im se isplatilo u 59 minuti kada je na asistenciju Sušića za 2:0 pogodio Miralem Pjanić.

Iranci su uspjeli postići svoj prvi pogodak na Mundijalu, a strijelac u 82 minuti bio je Ghoochannejhad.

Konačan rezultat od 3:1 postavio je Vršajević kojem je asistirao Salihović koji je u igru ušao u 79 minutu umjesto Sušića.

Pobjedom protiv Irana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prvu i historijsku pobjedu na jednom velikom takmičenju, ovog puta na Mundijalu u Brazilu.

U drugom meču Argentina je savladala Nigeriju rezultatom 3:2 i tako sa maksimalnim učinkom popularni Gaučosi su obezbijedili prvo mjesto u grupi dok je Nigerija plasman u šesnaestinu finala izborila kao drugoplasirana reprezentacija sa četiri osvojena boda. (Tuzlanski.ba)