Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je jedan od najvažnijih duela Lige nacija, nažalost upisan je novi poraz, ovaj put od Mađarske rezultatom 2:0. 

Foto: Anadolija | Dug period bez pobjede

U prvoj minuti susreta Gazibegović je došao u priliku nakon greške u odbrani gostiju, ali je šutirao pored gola iskosa s desne strane.

U 13. minuti Vasilj spašava svog gol. Bolla je nakon prekida uhvatio volej i šutirao, ali je golman BiH odlično odbranio.

U 14. minuti Hajradinović je sjajno ostavio povratnu loptu za Tahirovića, ali njegov šut po podu odlazi pored gola gostiju.

U 38. minuti Mađarska je povela. Szoboszlai je dobio odličnu loptu na lijevu stranu od Nagyja i onda iz okreta pogodio za vodstvo svoje selekcije. Čini se da je naša odbrana potpuno razočarala u ovoj situaciji.

U finišu prvog poluvremena sjajna šansa za Džeku. Napravio je dva sjajna driblinga, namjestio se na desnu nogu i šutirao malo preko gola gostiju.

Početak drugog poluvremena i novi gol u mreži Vasilja. Mađari su preko Szoboszlaija s bijele tačke udvostručili prednost, a prethodno je debitant Nail Omerović srušio protivnika.

U nastavku susreta u nekoliko navrata Zmajevi su preko Džeke i Bajraktarevića imali priliku da postignu gol ali rezultat se nije mijenjao pa gosti zasluženo slavili u Zenici.

Podsjećamo, 16. novembra BiH igra Freiburgu protiv Njemačke, dok tri dana kasnije u Zenici izabranici Sergeja Barbareza dočekuju Nizozemsku.