Selektor reprezentacije BiH Sergej Barbarez nakon poraza od Mađarske izjavio je da je Mađarska iskoristila sve naše slabosti i greške, te da je to presudilo.

Barbarez nakon poraza: Mađarska je iskoristila sve naše slabosti i greške
Foto: BHRT | Screenshot

Barbarez je pokušao iznenaditi Mađare promjenom sistema u 4-4-2, ali uprkos dobrom početku, na kraju smo doživjeli novi poraz.

"Ideja je bila da krenemo s četiri nazad i dva defanziva vezna. Na početku je dobro bilo, ali nažalost primili smo gol. Nismo bili zadovoljni Gazibegovićem u prvom poluvremenu i zato smo ga zamijenili. To je naše pravo i idemo dalje", kazao je Barbarez za BHT 1.

Je li problem samopouzdanje, Džeko je jedini prijetio?

“Prva je šansa bila Gazi, potom Tahirović, imali smo centaršut kada je Bičakčić bio tu. Uzimaju oni odgovornost, ja ne vidim problem, oni su vrlo sretni što igraju za ovu državu i reprezentaciju. Uvijek im govorim šta znači, ovo iskustvo. Mnogi nisu na ovom nivou, ali to je ta naša realnosti. Mađarska je igrala pametno, mi smo imali 65% posjed lopte. Idemo analizirati i idemo dalje.”

Selektor je potom objasnio u čemu je razlika između Mađarske i nas.

"To je razlika, kada prvi put dođu pred gola i zabiju. To je svjetska klasa. Bilo je dosta grešaka, ne samo jednog igrača i tu se napravi razlika", kazao je Barbarez uz poruku da igračima ništa ne zamjera na borbi i zalaganju.

Ligu nacija ćemo okončati u novembru kada ćemo prvo 16. gostovati Njemačkoj, a onda tri dana kasnije u posljednjem kolu ugostiti Nizozemsku.