Zmajevi doputovali u Kaunas, trening zakazan za 17 sati
Foto: Tuzlanski.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Kaunas gdje sutra igra posljednju utakmicu u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu protiv Litvanije.

kaunas-repka

Nogometaši BiH u Litvaniji igraju jednu od najvažnijih utakmica u historiji bh. reprezentacije, s obzirom na to da im pobjeda donosi plasman na SP. Selektor Safet Sušić izjavio je uoči odlaska u Kaunas da je optimist i da vjeruje u pobjedu ovog tima.

- S nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Najvažnije je da su se igrači dobro odmorili poslije utakmice s Lihtenštajnom, nema povrijeđenih ni suspendovanih igrača i imat ćemo priliku da opet istrčimo s našom najboljom ekipom. Prema tome, ja sam optimist - kazao je Sušić, dodavši da bi bio zadovoljan svakim rezultatom koji bi njegovoj ekipi donio tri boda.

Službeni trening reprezentacije zakazan je za 17 sati na stadionu "Dariaus ir Gireno", a 15 minuta prije treninga selektor Sušić će održati konferenciju na novinare.

Susret Litvanija - BiH na rasporedu je u utorak u 19 sati. U kvalifikacijskoj grupi G u utorak se još sastaju Grčka - Lihtenštajn (19.00) i Latvija - Slovačka (20.10). (Fena)