Zlatan Nalić: Skautirao sam Zrinjski, spremni smo na taktike ukoliko se ukaže potreba
Foto: Tuzlanski.ba

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sloboda sutra gostuje ekipi Zrinjskog.

U kratkom razgovoru za Tuzlanski.ba šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić kazao je da klub s Tušnja i sutra odlazi s ciljem, a to je da se u utakmicu ulazi s maksimalnim učinkom.

„Ukoliko u tome uspijemo dobro će biti, a ukoliko ne, to nam mora biti perfektan pokušaj u ostvarenju cilja. Atmosfera u ekipi je jako dobra, a igrači su međusobno veoma pozitivni“, rekao je Nalić.

Ekipu Zrinjskog je već skautirao.

„Imam jako dobru sliku toga, ali igrače s tim ne opterećujem. Dajem im najosnovnije informacije, a kompletnu pripremu utakmice ostavljam za stručni tim i mene, kako bismo bili spremni za taktičke postavke, ukoliko se dese neke stvari“, naveo je Nalić.

Šef Tuzlaka sutra neće moći računati na jednog igrača, a riječ je o Edisu Smajiću.

„On se oporavio od povrede koljena, ali s nama nije mogao krenuti jer je dobio virozu. On je dosta bitan igrač, dijelom što je igrač do 21 godine, a dijelom jer je igrač s dosta velikim iskustvom iz Premijer lige BiH, s obzirom na njegove mlade godine“, dodao je Nalić.

Problem vidi u zgusnutom rasporedu utakmica,  s obzirom na to da je Sloboda minuli susret odigrala u srijedu protiv ekipe Željezničara.

„Naše utakmice igramo s 13,14 igrača u jako visokom intenzitetu, umor se osjeti. U suštini, zadnje dvije sedmice ništa ne treniramo, već radimo na oporavku igrača“, nastavio je Nalić.

Utakmica između Zrinjskog i Slobode je sutra od 16 sati. (Tuzlanski.ba)