Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri Željezničara u završnu fazu prvenstva krenut će sa drugog mjesta na tabeli nakon što su večeras sa 1:0 savladali Tuzla City u susretu 22. kola Premijer lige BiH.

Plavi su nakon tri mjeseca igrali utakmicu na Grbavici, a stadion je bio jako dobro ispunjen i podrška navijača nije izostajala od prve do posljednje minute. Takav je ambijent domaćima jako odgovarao, te su oni svoj stil igre nametnuli od samog početka utakmice.

Prvo poluvrijeme Željezničar je blagu imao dominaciju na terenu ali nije bilo pogodaka.

U 48. minuti susreta kapiten gostiju Ivan Kostić dobija drugi žuti karton, nakon čega napušta igru. Dvije minute kasnije Semir Štilić je majstorski pogodio za 1:0, a domaći su nakon toga bili jako blizu osvajanja punog plijena i zadržavanja koraka za najvećim rivalom Sarajevom.

U nastavku drugog poluvremena Željezničar je nizao prilike ali realizacije nije bilo.

U 85. minuti, gosti su tražili jedanaesterac nakon klizećeg starta nad Crnkićem u kaznenom prostoru Željezničara, ali sudija Sabrija Topalović je pokazao da se igra nastavi.

U 23. Kolu Tuzla City će dočekati ekipu Veleža na Tušnju, dok će Željezničar na Grbavici dočekati ekipu Čelika. (Tuzlanski.ba)