Foto: Tuzlanski.ba

Želim zahvaliti svima koji su mi poslali podršku. Ne znam što budućnost nosi, ali najvažnije je to da ja sada mogu stajati ispred vas i pričati. Hvala vam što se me dočekali, vidimo se uskoro, rekao je Casillas...

Legendarni španski golman Iker Casillas (37) izašao je iz bolnice nakon što su ga pregledali doktori i daljnji oporavak će nastaviti u svome domu.

- Želim zahvaliti svima koji su mi poslali podršku. Ne znam šta budućnost nosi, ali najvažnije je to da ja sada mogu stajati ispred vas i pričati. Hvala vam što se me dočekali, vidimo se uskoro - rekao je svjetski i evropski prvak nakon što je izašao iz bolnice u društvu svoje djevojke Sare Carbonero.

Ispred su ga dočekali brojni novinari i navijači, a postavili su i mikrofon kako bi velikan mogao pozdraviti sve i reći više o zdravlju svog srca zbog čega je prošle sedmice završio u bolnici.

Pred Špancem je sada duži oporavak, no još nije siguran je li ovo definitivan njegov nogometni kraj. Ni sam još nije objavio penziju, a sve će se znati za nekoliko sedmica kada se Casillas potpuno oporavi i obavi posljednji pregled.

Podsjetimo, Iker je 1. maja stigao na trening na kojem je proveo pola sata, a onda mu je došlo slabo. Ljekari su ga odmah odvezli u bolnicu, a kasnije je ustanovljeno da je imao srčani udar. Španac je u bolnici proveo pet dana.

Njemu je srčani problem riješen, ali situacija u kojoj se našao bila je strahovito ozbiljna i opasna pa su doktori s maksimalnom ozbiljnošću krenuli s liječenjem, no nisu htjeli žuriti s prognozama i govoriti o tome hoće li Casillas nastaviti s karijerom ili je ovo definitivni kraj. Španski kardiolog Juan Antonio Corbalan smatra kako je njegov nogometni put gotov.

- Iker se neće moći više baviti profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Moći će voditi normalan život, ali njegova je karijera završena. (24sata.hr)