Voliš Slobodu? Pokaži!: Svi smo mi prolaznici samo je Sloboda vječna (FOTO/VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Načelnik Imamović pozvao sve da se uključe u kampanju "Voliš Slobodu? Pokaži!"

DSC 5988

Simboličnom kupovinom ulaznica prijatelja kluba po cijeni od 100 KM na stadionu Tušanj danas počela opsežna kampanja pod nazivom „Voliš Slobodu Pokaži!".

Kampanja je pokrenuta nakon radnog sastanka koji je održan u prostorijama Općine Tuzla u okviru kojeg je prezentovana ideja koja ima za cilj animiranje svih zaljubljenika kluba, svakog pojedinca i privrednih subjekata, kako bi se konkretnom pomoći i prikupljenim finansijskim sredstvima olakšao i potpomogao rad fudbalskog kluba Sloboda u nastojanju da se vrati u društvo najboljih.

Na čelu sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem, uz podršku predsjednika FK Sloboda Azmira Husića uz određen broj dugogodišnjih prijatelja kluba, pripremljen je idejni plan realizacije kampanje pod nazivom "Voliš Slobodu?, Pokaži!" koji će se odvijati u nekoliko faza.

Prva faza realizacije ovog projekta započela je danas kada su načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, vijećnici Općinskog vijeća Tuzla, direktori javnih ustanova kao i brojni prijatelji kluba kupovinom ulaznica napravili prvi korak podrške fudbalskom klubu Sloboda.{igallery id="2126" cid="413" pid="1" type="classic" children="1" showmenu="1" tags="" limit="20"}

Općina Tuzla svojim budžetom godinama podržava SD „Sloboda", članovi porodice SD „Sloboda" ostvaruju sve bolje rezultate. Imamo primjer košarkaškog kluba Sloboda, dobrom organizacijom kluba sa dobrim predsjednikom i upravom sa izvrsnim trenerom košarkaši bilježe zavidne rezultate. Tuzlanske košarkašice takođe igraju dobro, odbojkašice se takmiče u najelitnijem društvu, rukometaši igraju sve bolje dok je teniski klub Sloboda jedan od najboljih u BiH i mi ćemo nastaviti podržavati SD društvo „Sloboda". Sada smatramo da je važno kada je drugim sportskim kolektivima ovako dobro krenulo da više energije posvetimo fudbalskom klubu Sloboda" rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Imamović je uputio poziv svima koji to mogu da se na bilo kakav način uključe u ovu kampanju i daju svoj doprinos za FK „Sloboda".

Svi oni koji kažu da zaista vole Slobodu i koji žele da se Sloboda vrati u Premijer ligu neka to i dokažu" dodao je Imamović

Vrata prostorija FK Sloboda će biti otvorena svakim radnim danom u peridou od 12 do 14 sati za one koji žele kupiti ulaznicu prijatelja kluba ili na neki drugi način uključiti se u ovu kampanju.

U posljednjih 7-8 mjeseci od kako sam na čelu FK „Sloboda" pored stabiliziacije kluba jedan od glavnih prioriteta je bio da dokažemo čelnim ljudima u gradu da u Slobodi može da se radi kako treba i transparentno" rekao je Azmir Husić predsjednik UO FK „Sloboda".

Svi smo mi prolaznici samo je Sloboda vječna" istakao je Husić na kraju svoje izjave za medije.

Pored predstavnika Općine Tuzla na čelu sa načelnikom Imamovićem svoj doprinos danas su dali i članovi UG „Prijatelji FK Sloboda" čiji je predsjednik gosp. Miralem Suman Azmiru Husiću uručio ček u iznosi od 1500 KM koje je ovo udruženje prikupilo u proteklom periodu. (Tuzlanski.ba / Foto: E. Selimović)

Voliš Slobodu? Pokaži!