Večeras spektakl na Camp Nou: Finale prije finala!
Foto: Tuzlanski.ba

Na stadionu Camp Nou večeras se igra druga polufinalna utakmica Lige prvaka. Sastaju se Barcelona i Liverpool, što bi trebao biti istinski fudbalski spektakl. Utakmica počinje u 21 sat.

Idealno je sebi Barcelona "očistila" situaciju u Primeri, jer je osigurala i matematički odbranu naslova. Uz sve to trener Ernesto Valverde je uspio u prethodnim utakmicama odmarati glavnog aduta Messija, ali su poštedu u non-stop igranju dobili i Suarez, Rakitić, Pique, Busquets, Jordi Alba...

- Liverpool je ekipa prepuna tempa i intenziteta. Zapravo, takve su Kloppove ekipe. Isto tako, sjajna je ta napadačka linija Liverpoola. Prednosti? Sigurno da je nama lakše nego Liverpoolu zbog činjenice što smo osigurali naslov prvaka, a oni se za to još bore. No, to neće biti ključno. Šta će biti ključno? Svašta, ali naglašavam da je vrlo često uvodnih petnaestak minuta svakog poluvremena strašno važno. Tada se usmjerava utakmica - rekao je trener Barcelone Ernesto Valverd, koji danas nema nikakvih značajnijih problema s povredama svojih prvotimaca.

Liverpool je imao kratke krizne epizode početkom kalendarske 2019. godine, kao i u uvodnom dijelu februara. No, sve što ta ekipa čini od početka marta ponovno je fantastično. Nakon remija u gradskom duelu protiv Evertona (0:0), Liverpool je dobio 10 od 10 utakmica u svim takmičenjima.

- Jako smo uzbuđeni, uistinu je velika čast igrati u polufinalu ovog takmičenja protiv suparnika kao što je Barcelona. Mi istovremeno vodimo veliku borbu u našem prvenstvu, ali znamo da će i najmanji tok misli prema Premier ligi tokom ovog polufinala biti koban. Usmjereni smo potpuno na Barcelonu. Vidjeli smo da su dobre stvari ovdje u zadnje vrijeme radili i Real Sociedad i Levante, ali su izgubili. Mi moramo napraviti zato briljantne stvari - najavio je trener Liverpoola Jurgen Klopp.

Kod Liverpoola je najveća dvojba hoće li od početka igrati Firmino. Trener Klopp je rekao da će o njegovom nastupu doslovno odlučiti neposredno prije utakmice, no engleski su mediji uvjereni da će na Camp Nou istrčati Liverpoolov trozubac (Mane, Salah, Firmino). (Dvoznak.com)