Uznemirujuće: Žestok sukob navijača u Brazilu, helikopter na terenu, ima i mrtvih (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Vojni helikopter je morao da sleti na teren kako bi transportovao do bolnice teško povređenog navijača, a još jedan je prebačen u bolnicu kolima hitne pomoći.

brazil-neredi

Uznemirujući prizor stiže sa fudbalskih terena u Brazilu, zemlji domaćinu narednog Mundijala. Samo nekoliko dana poslije žrijeba za Svjetsko prvenstvo meč prve lige između fudbalera Atletico Paranensea i Vasca de Game, prekinut je zbog masovne tuče navijača na tribinama.

Brazilski mediji javljaju da u tuči ima i mrtvih! Ratoborni huligani ta dva brazilska tima su se žestoko sukobili na tribinama, brutalno su šutirali jedni druge i udarali pesnicima do intervencije policije, koja je bila primorana da ispali i gumene metke kako bi okončala tuču.

Nakon toga vojni helikopter je morao da sleti na teren kako bi transportovao do bolnice teško povređenog navijača, a još jedan je prebačen u bolnicu kolima hitne pomoći. Nekoliko navijača je ozbiljno povrijeđeno, a navodno je jedan mrtav, prenose engleski mediji. U bolnicu su primljena četiri navijača sa frakturom lobanje, ali se ne nalaze u životnoj opasnosti, prenose neki mediji. Direktor Vasco de Gama Antonio Paralta je otkrio da je jedan od navijača njegovog kluba u komi.

- Mislim da je jedan pristalica drugog kluba mrtav. Bar sam tako čuo. Neki brazilski mediji su preneli da je policija stigla kasno, jer Paranense, koji je bio domaćin na drugom stadionu, s obzirom na to da je njihov u Coritibi suspendovan zbog incidenata, nije angažovao privatno obezbjeđenje. Utakmica je, inače, bila važna za obje ekipe. Atletico pokušava da obezbjedi mjesto u Copa Libertadores naredne godine, dok VasCo de Gama pokušava da izbjegne ispadanje iz lige. Atletico je prije nego što je meč prekinut vodio sa 1:0. (Foto: Beta/AP/Carlos Moraes, Agencia O Dia)