Užasne vijesti nam stižu iz Španije i one govore da je otac Laminea Yamala izboden nožem na jednom parkingu.

Užas u Španiji: Nožem izboden otac Laminea Yamala
Foto: Facebook

Španski mediji pišu da je Yamalov otac Mounir Nasraoui večeras izboden na jednom parkingu i da se nalazi u bolnici navodno u kritičnom stanju.

Sve se dešavalo u gradiću Mataru gdje je Yamal rođen, a prema informacijama španskoog lista "La Vanguardia" Mounir je izboden na jednom parkingu.

Yamalov otac navodno je zadobio teške tjelesne povrede i nalazi se u kritičnom stanju, te mu se ljekari bore za životu, ali na svu sreću posljednje informacije govore da nije životno ugrožen kako se činilo u prvi mah.

Španska policija je brzo došla na mjesto događaja i uz pomoć svjedoka pokušava da pronađe osobe koje su izbole Yamalovog oca.

Navodno, fizičkom obračunu prethodio je verbalni sukob, a nije još uvijek jasno da li je Mounir bio u okršaju s jednom ili više osoba.

La Vanguardia piše da su im iz policije potvrdili da se incident desio i da je istraga već u toku, te da čine sve kako bi počinitelji bili pronađeni.

Yamalov otac je brzom reakcijom hitne pomoći prebačen u bolnicu Can Ruti u Badaloni, ali još uvijek nema zvaničnih informacija o njegovom trenutnom stanju.

Još uvijek se čeka da se ljekari, policija ili neko iz Yamalove porodice oglasi kako bi otkrio da li je Mounir ozbiljnije povrijeđen ili ne.