Husić potvrdio: Utakmica Sloboda - C.Zvezda uživo u programu Arene Sport (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon 23 godine Sloboda igra protiv Crvene zvezde

sloboda-tim-novi

FK Sloboda Tuzla i Crvena zvezda iz Beograda posljednji međusobni susret odigrali su još davne 1991 godine.

5. februara Crveno-crni i Crveno-beli, nakon 23. godine će se sastati na zelenom terenu u prijateljskoj utakmici koja se igra u Kopru (Slovenija) gdje će Sloboda boraviti na pripremama za nastavak proljetne sezone u Prvoj ligi FBiH.

Poslednji meč sa Slobodom Crvena zvezda je odigrala u jesen 1991. godine, kada je pobijedila sa 4:3. Proljetni duel nije održan zbog ratnih zbivanja kojima je počeo raspad SFRJ, pa će se ovi timovi po prvi put sastati poslije 22 godine.

Obzirom da je prijateljski, susret Slobode i Crvene zvezde izazvao je dosta pažnje u medijima, predsjednik Azmir Husić na današnjoj press konferenciji potvrdio je informaciju kako će susret Sloboda - Crvena zvezda putem satelita na kanalu Arene Sport moći uživo pratiti svi navijači Slobode širom svijeta.

"Dogovor je postignut svi potrebni papiri su jutro potpisani, tako da zvanično imamo informaciju kako će utakmica između Slobode i Crvene zvezde biti uživo u programu Arene Sport" - rekao je predsjednik UO FK Sloboda Tuzla Azmir Husić.

Utakmica FK Sloboda Tuzla - Crvena zvezda igra se u srijedu 5. februara od 14:30 sati uz direktan prijenos na kanalu Arene Sport. (Tuzlanski.ba)