UEFA ukinula zabranu: BiH u novembru igra u Izraelu
Foto: Tuzlanski.ba

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“ 16. novembra ove godine, ipak, igrat će u Izraelu, saopćili su danas iz Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog poboljšanja sigurnosne situacije u Izraelu UEFA je ukinula zabranu odigravanja međunarodnih utakmica u ovoj zemlji. To znači da će reprezentacije Izraela, ali i klubovi domaće utakmice pod okriljem UEFA opet moći igrati u svojoj zemlji“, rekao je Gianni Infantino, generalni sekretar UEFA.

Radi rata u području Gaze (koji je okončan nedavnim potpisivanjem mirovnog sporazuma između Izraelaca i Palestinaca) UEFA je privremeno bila zabranila odigravanje utakmica u Izraelu. Zbog toga i utakmica prvog kola grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 između Izraela i Belgije odložena je za mart naredne godine.

Prije novembarskog meča sa BiH, reprezentacija Izraela u kvalifikacijama za EP imat će dva gostovanja u oktobru, na Kipru, te u Andori, piše Anadolu Agency.