Foto: Tuzlanski.ba

Nakon kratkog odmora poslije povratka iz Slovenije, Crveno - crni su nastavili sa radom na stadionu Tušanj.

Denis Sadiković i njegovi saradnici Denis Karić i Mirsad Dedić radili su sa 30 fudbalera s obzirom da su se ekipi danas priključila četvorica novih igrača: Emrah Hasanhodžić, Emilko Janković, Marko Lukić i Irfan Šahman.

Emrah Hasanhodžić (20) igra na poziciji stopera, ponikao je u ekipi Željezničara, a pored Plavih sa Grbavice nastupao je i za visočku Bosnu.

cetvorica na tusnju sahmanEmilko Janković (30), je takođe stoper, no mnogo iskusniji od Hasanhodžića. U dosadašnjoj karijeri ovaj Banjalučanin je nastupao za Panachaiki (Grčka), Borac, Rudar Prijedor, te hrvatske ekipe Segestu, Inter, Lučko, Karlovac 1919, Vinogradara, a na Tušanj stiže iz ekipe Zeline.

Na poziciji stopera igra i Marko Lukić (22), Beograđanin čija je posljednja fudbalska destinacija bio slovački klub Banovce. Lukić je igrao i u Voždovcu, Jagodini i makedonskoj Driti Bogovinje, te je nastupao i za španske ekipe La Muela i Huesca.

Irfan Šahman (20) je Podgoričanin koji igra na poziciji centralnog veznog. Svoju fudbalsku karijeru započeo je u Jedinstvu iz Bijelog Polja, no nakon toga igrao je na Apeninima. Kao igrač Parme posuđivan je ekipama Padove i Crotonea.

Pored ovih novosti iz Rudaraske 2, dodajmo da Muharem Čivić nakon odrađenih priprema u Sloveniji više nije u redovima Crveno - crnih. Baš kao i Nijemac turskog porijekla Yusuf Yilmaz koji je zbog povrede napustio naš tabor još u Murskoj Soboti. (fksloboda.ba)