Tuzla dobila nogometnog Premijerligaša
Foto: Tuzlanski.ba

U prostorijama općinskog nogometnog saveza Tuzla održana press konferencija predstavnika novog Premijerligaša ženskog nogometnog klub Salt Sity Tuzla.

salt cityNakon instrukcija iz UEFA-e prema nogometnom/fudbalskom savezu BiH o formiranju jedinstvene Premijer lige za nogometašice u najviši rang takmičenja među 8 ekipa uvrštena su dva kluba sa našeg kantona Tuzlanski Salt Sity i Gradina iz Srebrenika.

Tuzlanska ekipa je mlada i na okupu je 20 igračica koje će sa klupe voditi nekadašnji igrač, a sada trener Željko Kolarić. Iako imaju mlad tim u tuzlanskom premijerligašu se nadaju dobrom rezultatu u prvoj premijer ligaškoj sezoni.

Ovaj klub je osnovan prije 4 godne i opstao je zahvaljujući entuzijazmu ljudi u rukovodstvu i funkcioniše potpuno na amaterskoj osnovi bez elementarnih uslova za rad. Ženski nogomet je posljednjih godina u velikoj ekspanziji u svijetu, a značajno je interesovanje i u našoj zemlji jer djevojke svakim danom podižu nivo znanja ove igre na viši nivo.

Tim se polako uigrava i ove sezone će odigrati 21 prvenstveno kolo te kup utakmice, a domaćini će biti na terenima JU Stadion Tušanj. Već u prvom kolu će ugostiti aktuelnog prvaka i BH predstavnika na međunarodnoj sceni ekipu SFK 2000 Sarajevo. Iz kluba pozivaju sve zainteresovane djevojke i djevojčice koje imaju afiniteta za nogomet da se uključe u rad kluba jer će biti formirane sve selekcije sa kojima će raditi licencirani treneri.

Poziv je i ovo i novim sponzorima da iskoriste prilku za promociju kako bi se stvorili finanacijski uslovi za takmičenje i normalan trenažni proces. Mladost i entuzijazam može biti prednost obe ekipe u odnosu na ostale i zato im je podrška svake vrste izuzetno dobro došla. (RTV TK)