Foto: Tuzlanski.ba

Teroristički napadi u Francuskoj koji su se dogodili u posljednjih nekoliko dana šokirali su svijet, a sada je zabilježen i slučaj u Švedskoj, gdje je pronađena granata u blizini kuće švedskog reprezentativca i napadača PSG-a Zlatana Ibrahimovića.

Prema pisanju švedskih medija, meta terorističkog napada je bio i Ibrahimović, ali je policija na vrijeme pronašla granatu ispred njegovog doma u Malmeu. Granata je uklonjena, što se može vidjeti i na snimku u prilogu.

ibrahimoviNakon pronalaska granate, policija je blokirala čitavo gradsko područje kako bi obavila uviđaj, sa kojim je ustanovljeno da je pronađena eksplozivna naprava bila bezopasna. Međutim, uprkos tome što je granata bila bezopasna, stvorila se velika panika u Malmou i u obitelji Ibrahimović. Vrlo brzo nakon uviđaja, policija je, navodno, uhapsila osumnjičenog.

Njegov indentitet još uvijek nije poznat. Također, ističe se kako je ovaj navodni pokušaj napada na Ibrahimovića samo posljedica terorističkih aktivnosti koji su posljednjih dana preplavili Francusku, Njemačku i Švedsku.