Sutra na Tušanj vraća se publika: Sloboda dočekuje Iskru
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog bajramskih praznika odigravanje utakmica u prvoj ligi Federacije pomjereno je za nedjelju 28. oktobar

stadion

Sutra u okviru 12-og kola Sloboda na Tušnju ugostit će Iskru iz Bugojna, za razliku od prethodna dva meča koja su crveno-crni igrali na svom stadionu, utakmicu sa Iskrom moći će posmatrati i ljubitelji fudbala u ovom gradu, jer je istekla kazna (suspenzija) od dva susreta bez publike.

Izabranici Denisa Sadikovića u utakmici protiv bihačkog Jedinstva pružili su odličnu partiju, od njih se očekuje slična partija i sutra protiv Bugojanaca gdje bi Sloboda pobjedom i osvajanjem novih bodova još više se približila ka samom vrhu tabele.

U ovom susretu trener Sadiković moći će računati na Cerića odnosno Gojkovića kojih zbog žutih kartona nisu igrali utakmicu protiv Jedinstva, Mešić još uvijek izdržava kaznu a na teren neće moći ni povrijeđeni Jackson.

Stručni štab i igrači ovih dana su dobili plate koje su umanjene za 20 % zbog loših rezultata u prošlom mjesecu. Utakmica na Tušnju se igra od 14 sati. Pozivaju se svi navijači, simpatizeri, i ljubitelje fudbala u našem gradu da u nedjelju dođu na stadion Tušanj i daju podršku fudbalerima Slobode koja će im sasvim sigurno biti neophodna u ostvarivanju što boljeg rezultata.

Ostali parovi : Troglav – Bratstvo; Jedinstvo – Podgrmeč; Čapljina – Bosna; Branitelj –Goražde; Radnički – Krajina; Rudar – Budućnost i Vitez – Krajišnik. Svi susreti počinju u 14 sati.

Tuzlanski.ba