Spektakularan derbi: Šest golova, vatrena atmosfera, dva crvena kartona (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Igrači oba tima bili su prilično napeti, što je sudija Cuneyt Cakir morao sankcionisati sa šest žutih i dva crvena kartona.

fener-besiktas

Posljednji ovogodišnji derbi u turskoj Super ligi između Fenerbahčea i Bešiktaša na stadionu Fenerbahče Sukru Saracoglu okončan je rezultatom 3-3, javlja Anadolu Agency.

Bešiktaš, koji sa klupe vodi hrvatski stručnjak Slaven Bilić, poveo je u 9. minuti golom Olcaya Sahan, no već u 12. minuti Emenike iz Fenerbahčea izjednačava rezultat. Almeida je za Bešiktaš postigao pogotke u 43. i 45+1 minuti. Drugi i treći gol za Fenerbahče postigli su Sow u 37. minuti i Kuyt u 83. minuti.

Igrači oba tima bili su prilično napeti, što je sudija Cuneyt Cakir morao sankcionisati sa šest žutih i dva crvena kartona.

Po tri žuta i po jedan crveni karton dobili su fudbaleri oba tima. Iz Fenerbahćea žute kartone su dobili Dirk Kuyt, Emmanuel Emenike ve Alper Potuk, a crveni Raul Miereles. S druge strane žute kartone u Bešiktašu dobili su Ersan Adem Gülüm, Oğuzhan Özyakup ve Atiba Hutchinson, a crveni karton je dobio Necip Uysal.

Stadion je bio popunjen do zadnjeg mijesta, a stručnjaci su ovaj derbi nazvali najuzbudljivijim u posljednjih nekoliko godina. (Anadolija)