Smajil Karić: "Fudbalerima Rudara vratiti s kamatom"
Foto: Tuzlanski.ba

U goste Crveno - crnim stiže kakanjski Rudar, trenutno četvrtoplasirana ekipa tabele sa samo bodom zaostatka za našim timom. Prošle sezone iz grada soli je Rudar odnio puni plijen, no ovoga puta u taboru naše ekipe spremni su za naplatu dugova.

pres-fk-sloboda-rudar"Prošle godine su nas osramotili u Tuzli i dali nam do znanja da se ne možemo boriti za prvo mjesto. Ovo je za nas jedna od najvažnijih utakmice u jesenjem dijelu sezone i spremni smo za njih. Rudar će doći sa namjerom da nam pomrsi račune, ali mi imamo kvaliteta da ih pobijedimo", poručuje Smajil Karić, šef struke Crveno - crnih, te nastavlja:

"Kompletni smo i najvjerovatnije ćemo im se suprotstaviti sa istim sastavom koji je slavio trijumf u Sanskom Mostu. Rudar dobro poznajemo, sastavljeni su od iskusnih igrača koji su igrali u inostranstvu i Premijer ligi, poput Dure i Gafurovića i moramo biti oprezni. Najvažnije je da ne primimo gol, a mi ćemo im sigurno zatresti mrežu. Kakanjcima ćemo vratiti sa kamatom prošlosezonski poraz!".

Edin Ribić biće zadužen za odbranu našeg gola. Iskusni čuvar mreže ustalio se u prvoj postavi i svojom kvalitetom već je unio stabilnost i sigurnost u zadnji red naše ekipe. Kakanjce dobro poznaje, ali je uvjeren u novi uspjeh na Tušnju:

"Oni dobro stoje na prvenstvenoj tabeli, ali mi smo spremni za njih. Mislim da smo u ovom momentu kvalitetnija ekipa i uz pomoć naših navijača očekujem da slavimo na Tušnju i osvojimo nove bodove!".