Dresovi će biti uskoro dostupni i u Online shopu Slobode.

Sloboda kreativnim videom predstavila novog sponzora i garnituru dresova pred početak sezone
Foto: Screenshot

Fudbalski klub Sloboda danas je zanimljivim videom predstavila novu garnituru dresova pred početak sezone u WWIN Ligi BiH. 

Naime, snimak počinje u svlačionici, gdje se vide gostujući bijeli, ali i dres sa crveno-crnom kombinacijom, u kojoj igrači Sloboda nastupaju kada igraju domaće utakmice.

U nastavku videa, pojavljuju se četiri pojačanja koja su stigla prethodnih dana na Tušanj, Brazilac Tallison Caua Matias da Silva, Aldin Hrvanović, Japanac Takeru Komiya, te Filip Mekić.

"Nova sezona novi izazovi FK Sloboda Tuzla s ponosom predstavlja nove Macron dresove za sezonu 2024/2025. Uz svjež dizajn i vrhunsku kvalitetu, naši fudbaleri spremni su da ostave srce na terenu i obraduju naše vjerne navijače. Komiya, Tallison, Hrvanović, Mekić i ostatak ekipe spremni su za nedjelju i otvorenje sezone utakmicom protiv FK Sarajevo. Pratite nas i podržite FK Sloboda Tuzla u novoj sezoni!", poručuju iz kluba sa Tušnja.

Podsjećamo, na početku mjeseca jula Sloboda je zvanično potpisala ugovor sa proizvođačem sportske opreme 'Macron'.

"Ovo partnerstvo označava početak novog poglavlja za naš klub, omogučujući nam izuzetan sportski vizual i kvalitet koji Macron garantuje.

Macron, uz posredovanje Plus Profectus Sport BiH Mostar, će opskrbljivati naše igrače, trenerski tim i članove kluba najinovativnojom i najmodernijom sportskom opremom, koja će osigurati optimalne uslove za treninge i takmičenja. Uz to, navijači će imati priliku kupiti ekskluzivne artikle u našem Fan Shopu, što će dodatno učvrstiti vezu između kluba i naših vjernih pristalica", poručili su iz Slobode prilikom potpisivanja ugovora.