Selektor Portugala: Od 2014. pratim bh. fudbal, jedan igrač mi je privukao posebnu pažnju
Foto: Tuzlanski.ba

Večeras je u prostorijama stadiona Bilino Polje u Zenici održana press konferencija selekcija Portugala uoči sutrašnje utakmice protiv BiH.

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Roberto Martinez te ofanzivac Joao Felix.

“Za nas je važno da osvojimo grupu i to nam je cilj. Nakon toga treba da pravimo neke rotacije jer nam je potrebna svježina. Imali smo zahtjevan meč protiv Slovačke. Ideja je da nastavimo ono što smo radili u septembru i pokušamo ispuniti cilj da minimalnim brojem izmjena”, rekao je Martinez i prokomentarisao našu selekciju:

“Imam veliki respekt prema protivniku. Počeo sam pratiti vaš fudbal na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a ‘zaljubio sam’ se u jednog igrača, Muhameda Bešića i doveo ga u svoj klub. Od tada vidim veliki profesionalizam kod vaših igrača. Karijera Pjanića, Džeke, Kolašinca koji su napravili velike stvari. Imate veliki kvalitet.”

Selektor Portugala je dobio pitanje i o veznjaku Manchester Uniteda, Bruni Fernandesu koji igra odlično u kvalifikacijama.

“On je pravi profesionalac i inteligentan je igrač. Ima sedam asistencija u kvalifikacijama i prilagođava se kvalitetu svojih saigrača. Uz njega imamo veliku taktičku fleksibilnost. Bruno Fernandes je san za svakog trenera. Sviđa mi se njegov rad. Može igrati na raznim pozicijama i jedan od ključnih igrača za naš tim.”

Meč osmog kola grupe J kvalif. za EURO između BiH i Portugala igra se u ponedjeljak od 20,45 sati.