Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Njemačke u petak igraju meč Lige nacija na Bilinom polju u Zenici.

Selektor Njemačke o poplavama u BiH: Nadam se da ćemo vam vratiti osmijeh na lice
Foto: Screenshot | Selektor Njemačke reprezentacije

Na stadionu Bilino Polje večeras je održana konferencija za medije nogometne reprezentacije Njemačke.

Održana je press konferencija u prostorijama Bilinog polja u Zenici, a selektor Njemačke Julian Nagelsmann odgovorio je na brojna pitanja novinara.

U uvodu je odmah izrazio podršku narodu Bosne i Hercegovine zbog poplava koje su izazvale mnoge materijalne i ljudske štete.

“Hvala na lijepom dočeku ljudima iz BiH, uprkos što se nalazi vaš narod u jako teškoj situaciji. Nadam se da vam možemo barem jedno veče vratiti osmijeh na lice”, a potom se osvrnuo na povrijeđene igrače: “Ne znam kakav uticaj će sve povrede imati na ovaj meč. Okosnica ekipe sa Eura je tu, nadam se da će sve biti dobro i nadam se dobrom rezultatu", kazao je. 

Osvrnuo se i na stadion Bilino Polje, na koji je Ermedin Demirović upozoravao svoje saigrače iz Stuttgarta, rekavši da će to za njih biti nešto što nisu u životu doživjeli.

"U pitanju je šarmantan stadion, iako nije toliko star. Igramo na takvim stadionima i to za nas nije ništa posebno. Naravno da igramo i na modernijim stadionima, a nisam siguran na šta je Demirović mislio. Vjerovatno na to da su navijači bučni", istakao je Nagelsmann i zaključio pričom o navodno neuslovnim svlačionicama, čije su fotografije kružile društvenim mrežama proteklih dana:

Vezani članak Reprezentacija Njemačke stigla u BiH, smjestili se u zenički hotel

"Bitno mi je da je teren u dobrom stanju, a svlačionice nisu bitne".

Debi u nacionalnom timu Njemačke imat će golman Alexander Nübel koji je naglasio da ima malu tremu:

“Treme malo ima, ali radujem se prvom nastupu u reprezentaciji.”

Trener sutrašnjih favorita nije želio isticati posebno nekog od igrača, ali dodao je da zna za kvalitet Džeke:

“Ne bih isticao previše nijednog igrača posebno, ali Džeko je veliko ime, pametno igra, nije toliko brz i mnogo je opasan po gol, iako ima toliko godina. Demirović mu stvara prostor i njih dvojica su zaista opasni.”

Utakmica BiH - Njemačka igra se u petak od 20:45 sati na Bilinom Polju, a direktan prijenos je na BHT1.