Saopštenje za javnost navijačke skupine Fukare Tuzla 1987
Foto: Tuzlanski.ba

Svako rješenje mora biti u korist Slobode

\"saopstenje-fukare\"Povodom zadnjih dešavanja u i oko FK Sloboda Tuzla, Fukare Tuzla iznose jedinstven stav u kome daju punu podršku igračima i stručnom štabu u nastojanju da se što spremnije uđe u narednu sezonu i izbori ulazak u Premijer ligu.

Prema našim saznanjima, postojeći stručni štab nema podršku predsjednika kluba Merseda Kovačevića, a kao glavni razlog nesporazuma navodno je Midhat Memišević čija pozicija pomoćnog trenera predstavlja problem zbog \"prevelikog broja uposlenika\".

Iz pouzdanih izvora smo dobili informaciju da postoje lični sukobi koje gospodin Kovačević pokušava rijesiti na štetu Slobode što je sramotno. Takav stav predsjednika je nedopustiv, kako zbog činjenice da je Midhat Memišević kao igrač deset godina nosio kapitensku traku kluba, a kao trener otkrio i trenirao sjajne igrače poput Elvira Rahimića, Borisa Živkovića i Mirsada Bešlije.

Sloboda je veća od svega i od svih stoga gospodine Kovačeviću samo radite u korist Slobode, jer vremena je malo, a ako niste upoznati sezona počinje 11. avgusta. Funkciju predsjednika ste preuzeli prije par dana, a još niste napravili sastanak niti se obratili igračima i stručnom štabu. Navijači koje nazivate plaćenicima su isti oni koji godinama bodre klub i samo im je dres svetinja, a tako mora biti i vama. Odbijanje da komunicirate sa onima koji su bezrezervno uz Slobodu samo dokazuje vašu neozbiljnost u pokušaju da se Slobodi vrati stari sjaj. Vi ste prvi čelnik kluba koji je odbio saradnju sa navijačima u svrhu jačanja kluba. Pitajte igrače koliko im znači naša podrška. Sami ste rekli da na Slobodinim utakmicama niste bili duži vremenski period pa samim tim´ ne možete imati uvid u stanje na tribinama i podršku koju je imao trener Ibraković. Pomno ćemo pratit situaciju i zahtjevamo ekspresni povratak u društvo najboljih. Gospodine Kovačeviću bolje bi bilo da se fokusirate na pravljenje pozitivne klime oko kluba i privlačenja sponzora kao i dovodjenje pojačanja.

Igrači su takodjer izrazili punu podršku stručnom štabu i ostanku Midhata Memiševića. Činjenica da su im ponuđene plate od 300 do 500 KM je neprihvatljiva s obzirom da ambicija mora biti povratak u društvo najboljih. Igračima se moraju omogućiti najbolji uslovi, a to podrazumjeva mir u klubu, stabilnu situaciju i redovna primanja.

Navijačka grupa Fukare Tuzla mišljenja je da je vremena malo da bi se sada povlačili radikalni potezi kakav sigurno jeste odlazak Memiševića a zatim Ibrakovića i igrača koji treba da čine okosnicu tima u narednoj sezoni. Rješenje se mora naći i ono mora biti u korist Slobode.

Sloboda do groba!

Tuzlanski.ba