Safet Sušić za UEFA portal: Mala smo zemlja, željna velikih rezultata! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Najbolji igrač Bosne i Hercegovine i PSG-a svih vremena počastvovan je tim izborom.

safeeet1Zvanična internetska stranica UEFA-e objavila je danas video intervju sa našim selektorom Safetom Sušićem u kojem su se dotakli njegove fudbalske karijere, trenerskih ambicija, ali i stanja u našoj reprezentaciji i državi cjelokupno.

"Ne volim da o sebi pričam i to radije prepuštam drugima. Bio sam sretan da igram u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu deset godina, da odigram 54 utakmice za reprezentaciju. U Francuskoj sam igrao osam i pol godina u PSG-u, a bio sam sretan da praktično u karijeri nikada nisam bio nijednom povrijeđen." kaže Safet Sušić.

Novinari UEFA-e dotakli su se priznanja koje je Sušić dobio nakon okončanja svoje karijere. Najbolji igrač Bosne i Hercegovine i PSG-a svih vremena počastvovan je tim izborom.

"Čast i zadovoljstvo je nositi epitet najboljeg igrača svih vremena svoje domovine, koja je mala država, ali sa velikim brojem kvalitetnih fudbalera." govori legendarni Pape.

"Kod nas ljudi izuzetno vole fudbal, posebno djeca. Ne možete proći gradom da ne vidite barem stotinu dječaka koji nose dresove, najčešće sa imenima Džeke, Misimovića i Pjanića. Ovdje smo uvijek voljeli fudbal i imali najveće talente. Igrači u reprezentaciji BiH su izuzetno inteligentni momci, ambiciozni, željni znanja i napretka kvaliteta. Imaju jak karakter, pa i poraze koriste kako bi nešto naučili iz njih i dodatno napredovali." konstatuje Sušić.

"Mi smo mala zemlja, ali zemlja željna velikih rezultata. Igrači shvataju da samo ozbiljnim pristupom igri možemo parirati velikim reprezentacijama i napraviti takav rezultat koji će obradovati cijelu naciju" zaključuje Safet Sušić. Prenosi prijateljski web portal Reprezentacija.ba

Video intervju možete pogledati: OVDJE.

Tuzlanski.ba