Foto: Tuzlanski.ba

Fudbaleri tuzlanske Slobode danas započeli sa pripremama za proljetni dio sezone u prvoj ligi Federacije.

fk-sloboda-2013

Na današnjoj prozivci šefu stručnog štaba F.K "Sloboda" Denisu Sadikoviću odazvalo se 19 fudbalera. Opravdano su bili odsutni Musić, Pršeš i Gojković koji se nalaze u reprezentativnom kampu, dok je Tarik Cerić izostao zbog porodičnih problema.

U toku zimske pauze klub sa Tušnja napustilo je nekoliko igrača, Sadiković nije krio zabrinutost igračkim kadrom kojim raspolaže ali isto tako prema njegovim riječima to ni jednog momenta neće biti razlog da crveno-crni odustanu od borbe za Premijer ligu BiH.

Planirano je da se jedan dio trenažnog procesa obavi u Tuzli, a zatim bi ekipa trebala otputovati na pripreme, za sada su ugovorene i dvije kontrolne utakmice sa Gradinom iz Srebrenika i Banovićkom Budućnosti.

fksloboda-2013

U narednih nekoliko dana prema riječima sportskog direktora Denisa Karića i predsjednika kluba Merseda Kovačevića trebalo bi da se igračima isplati jedna od zaostalih plata. Kako smo saznali na današnjoj prozivci u toku je priprema materijala za održavanje Skupštine kluba koja se trebala održati još prije nekoliko mjeseci.

fk-sloboda2013

Današnju prozivku nisu propustili ni oni najvatreniji, Fukare su se okupile na sjevernoj tribini stadiona Tušanj gdje su samim dolaskom još jednom potvrdili svoju vjernost, ljubav i odansot prema klubu ali su skandiranjem "Lopovi, lopovi sve ste nam uzeli crveno-crna zastava za vas nije svetinja" izrazili svoje nezadovoljstvo trenutnim stanjem u klubu. Na meti Fukara ponovo su se našle legende kluba na čelu sa predsjednikom Kovačevićem.

fukare-2013

U audio prilogu članka poslušajte kompletan razgovor sa Denisom Sadikovićem:

Tuzlanski.ba